Meniu Închide

Top 3 întrebări de adresat angajatorului la finalul interviului de cunoaștere

Top 3 întrebări de adresat angajatorului la finalul interviului de cunoaștere
Timp de citit 3 min

Partea I

Ce întrebări să-i adresezi angajatorului când interviul se termină și ești luat prin surprindere?

Uneori se întâmplă ca, datorită entuziasmului generat de faptul că interviul a decurs satisfăcător, să uiți că poți pune câteva întrebări.

Bineînțeles, fără un plan prealabil, riști și să nu găsești cele mai relevante întrebări.

Un moment destul de stânjenitor este acela când, pe ultima sută de metri, să auzi intervievatorul zicând: „Întrebări aveți?” și tu să te blochezi, luat prin surprindere și neavând astfel de întrebări pregătite anterior.

Importanța întrebărilor de la finalul interviului

Deși ți se va prezenta un top 3 întrebări și exemple din care te poți inspira, important este să înțelegi efectul pe care îl pot provoca lucrurile despre care vei dori să afli câteva detalii.

Este posibil ca, dacă interviul de cunoaștere a fost un real succes, să nu te afecteze faptul că pe moment nu ai nimic de întrebat.

Însă, te poate afecta pe parcurs, la locul de muncă, faptul că nu cunoști anumite informații.

Sau, dimpotrivă, anumite întrebări pot să-i „deconspire” angajatorului niște lucruri care nu te vor favoriza.

În prima parte a subiectului de față îți vor fi exemplificate 3 întrebări la care îți recomandăm să descoperi răspunsurile într-o manieră elegantă, iar în cea de-a doua parte, vei regăsi 3 întrebări ale căror răspunsuri chiar îți vor fi de folos.

În acest sens, întrebarea legată de oferta salarială este un exemplu la care te invit să ai grijă de felul în care îți alegi cuvintele.

Să întreb sau nu despre oferta salarială?

În teorie, pe plan profesional, poți întreba despre absolut orice dorești să știi.

În practică, oferta salarială poate fi specificată pentru postul vizat, atât în anunțul de angajare, cât și la începutul prezentării postului din cadrul interviului de cunoaștere.

A mai întreba încă odată despre asta poate arăta despre tine, fie că nu ești o persoană atentă la detalii, fie că te interesează numai și numai banii.

Să întreb sau nu despre ținuta vestimentară la locul de muncă?

Este recomandat să nu întrebi, mai ales dacă interviul de cunoaștere are loc în incinta companiei în care se va regăsi și postul pentru care candidezi.

Asta deoarece, mai ales dacă ai trecut în CV că ai o deosebită atenție la detalii, se presupune că poți observa de la viitorii colegi de muncă.

Pe de altă parte, se pot face corelații în funcție de specificul companiei. Dacă vei fi parte dintr-un lanț de restaurante, ori depozite – vei avea cu siguranță echipament pus la dispoziție. Dacă e vorba de o corporație – poți observa codul vestimentar.

Să întreb sau nu despre fișa postului?

Fișa postului se poate regăsi în anunțul de angajare ori, dacă ajungi la interviu prin recomandări amicale, poți afla dinainte ce presupune activitatea ta profesională.

Un alt indiciu: în funcție de felul în care este denumit postul disponibil – poți căuta online ce sarcini vizează jobul dorit. Asta presupunând cu nu ai prea multă experiență în prealabil. Fișa postului o vei regăsi oricum în imediat următoarea etapă a angajării.

Totuși, fiecare loc de muncă poate avea anumite particularități unice și mai pot fi influențate de situații diverse despre care poți întreba cât să îți faci o idee.

Citește partea a II-a aici: Top 3 întrebări de adresat angajatorului

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare