Meniu Închide

Cum să rămâi un candidat angajabil și în perioada virusului

Cum să rămâi un candidat angajabil și în perioada virusului
Timp de citit 2 min

Perioada pe care o traversăm cu toții și măsurile de distanțare luate de autorități cer o remodelare a comportamentului individual și o adaptare la noile realități, inclusiv pentru un candidat de 45+, aflat în căutare activă de job.

Cea mai importantă calitate în acest moment este acceptarea situației de fapt și găsirea unei rutine zilnice care să funcționeze pentru fiecare candidat.

Acceptarea acestei situații ca fiind una temporară, pe care o vom traversa cu bine, ajută să ne ferim de blocaje, de inactivitate, de energiile negative și totodată să ne concentrăm pe câteva acțiuni SMART – simple, realiste, realizabile, măsurabile, cuantificabile în timp.

Astfel, avem în sfârșit timp să ne focusăm pe a ne construi un profil puternic în mediul online (LinkedIn, CV-uri actualizate pe principalele site-uri de căutare de joburi, trimiterea CV-urilor actualizate agențiilor de recrutare care se adresează segmentului dumneavoastră profesional, aderarea la unele grupuri profesionale în care vă puteți încadra datorită experienței etc.).

Avem în sfârșit timp să discutăm cu un Coach sau cu un Consilier în carieră, via online, pentru a ne pune la punct un plan de acțiune particularizat, pentru a ne înțelege mai bine pe noi, pentru a ne conștientiza calitățile pe care le avem, resursele pe care ne bazăm și ceea ce putem să îmbunătățim imediat pentru a putea reuși!

Avem în sfârșit timp să stăm de vorbă, să intrăm în legătură cu oamenii, chiar dacă mai mult telefonic și prin intermediul rețelelor de social media, să ne încurajăm unii pe alții, să ne întărim unii altora încrederea că, împreună, vom trece peste această perioadă!

Este în sfârșit timp să ne înscriem la anumite cursuri online, de îmbunătățire a unor competențe, sau să ne trecem pe listă noi calificări necesare acum sau noi experiențe care ne vor întări starea de încredere și ne vor ajuta să devenim cât mai valoroși pentru angajatori la finalul acestei crize!

Este un moment bun să ne adresăm firmelor de recrutare și selecție care, chiar dacă funcționează acum mai mult în sistem work from home, totuși rămân în contact foarte bun cu potențialii angajatori, cu companiile, și îndrumă spre joburi sau organizații care vor valorifica CV-urile și experiențele noastre.

Este un moment bun să urmărim joburile care apar pe site-urile de profil sau pe site-urile companiilor la secțiunea Cariere, chiar dacă sunt mai puține acum, și să ne facem o strategie bună de a aplica la cele care ni se potrivesc cel mai bine. Sunt foarte multe cursuri disponibile pentru Gestionarea echipelor virtuale și Conducerea întâlnirilor virtuale – acestea oferă sfaturi și trucuri pentru echipele Microsoft, ne propun învățarea Skype, învățarea reuniunilor BlueJeans, învățarea WebEx sau cum să folosim eficient aplicația Zoom. Sunt cursuri pe care le putem accesa rapid, sunt ușor de parcurs și ne vor ajuta mult în perioada următoare.

Este în sfârșit cel mai bun timp să ne ocupăm de noi, de sufletul nostru, de relația cu cei apropiați (soț, copii, părinți, prieteni) și de toate lucrurile care ne fac plăcere, care ne încântă și ne ajută să ne menținem puternici, cu mintea limpede, cu trupul sănătos și cu o gândire pozitivă.

Articole similare