Meniu Închide

Cum optezi pentru reorientare profesională

reorientare profesională
Timp de citit 2 min

Reorientare profesională – ea vine la pachet cu mai multe beneficii printre care putem aminti evoluția și cunoașterea. Iată ce poți face!

Schimbarea vieții profesionale este posibilă și o reorientare profesională este adesea indicată la o anumită perioadă de timp pentru a nu rămâne blocat într-un domeniu care-și „pierde” solicitarea sau în care simți că nu te mai poți dezvolta.

Reorientare profesională și pasiune pentru job

Există multiple „povești” pe care le auzim zi de zi.

Unele (din păcate cele mai comune) sunt despre oameni care și-au pierdut pasiunea pentru joburile pe care le au, care se duc la locul de muncă fără chef, dar care rămân blocați în locurile actuale, fără a căuta o cale de ieșire.

Altele sunt despre oameni care au făcut un pas în afara zonei de confort, care au renunțat la cariere de ani de zile pentru a se reorienta profesional și pentru a-și redobândi entuziasmul și plăcerea de a munci.

Ambele tipuri de povești sunt cât se poate de reale – totul ține de alegeri, de motivație, de curaj.

Reorientare profesională – schimbare majoră în carieră?

Cu toate acestea, numărul de oameni care fac schimbări majore în carieră, ca să nu mai vorbim de cei care doar se gândesc la asta, a crescut semnificativ în ultimul deceniu și continuă să crească.

Dar diferența dintre persoana care tânjește după schimbare și totuși rămâne pe loc și persoana care face saltul pentru a atinge împlinirea profesională este semnificativă.

Și totul începe cu o simplă întrebare: Ce îmi doresc de la cariera mea? – iar răspunsul la această întrebare poate fi un catalizator pentru schimbarea dorită sau poate declanșa inerție.

Mulți psihologi și consilieri de carieră au observat de-a lungul timpului această inerție a oamenilor în plan profesional și au ajuns la concluzia că problema constă în motive cât se poate de umane:

-ne temem de schimbare,

-nu investim în dezvoltarea noastră,

-nu suntem dispuși să ieșim din zona de confort și

-avem o tendință nesănătoasă de a ne autosabota.

Totodată, oamenii eșuează cel mai adesea pentru că fac totul pe „repede-înainte” și într-o manieră eronată. Într-adevăr, înțelepciunea convențională despre cum să schimbi cariera este de fapt o prescripție pentru cum să rămâi pe loc. Problema mai constă și în metodele pe care le folosim atunci când optăm pentru o reorientare profesională.

Cheia unei schimbări de succes în carieră este să știm ce vrem să facem în continuare, apoi să folosim aceste cunoștințe pentru a ne ghida acțiunile.

Alungă inerția profesională cu Talents Box

Fie că ai în față o nouă oportunitate de care îți dorești să profiți la maximum, fie că nu ai nici cea mai vagă idee către ce să te îndrepți, Talents Box este la un click distanță pentru a te ajuta în identificarea schimbării necesare sau dorite.

Dacă o reorientare profesională se află în planurile tale de carieră, alege înțelept drumul pe care vei merge și depășește orice obstacol fără riscuri asociate.

Talents Box îți este alături prin consiliere profesională care îți va oferi soluțiile de care ai nevoie pentru reorientare profesională. Mai mult, te poate îndrepta către angajatorul potrivit pentru tine.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare