Meniu Închide

Recrutare personal versus Evaluare angajați

Recrutare personal versus Evaluare angajați
Timp de citit 3 min

Recrutare personal versus Evaluare angajați – care ar fi opțiunea viabilă în momentele în care productivitatea unei companii începe să scadă?

Se întâmplă frecvent în rândul companiilor medii sau chiar și mari să țintească extinderea și – ca un paradox – să constate că angajații ori personalul acestora ar putea să fie nemulțumiți.

O neîmplinire profesională care se cumulează.

Aceasta duce în cele din urmă la plafonarea angajaților sau chiar și la demisie.

Și când totul pare bine și frumos, companiile riscă să se afle în situația de a amâna extinderi ori creșteri de productivitate. Cu atât mai mult, cu cât oamenii care pleacă sunt aflați pe anumite poziții cheie.

Pe de altă parte, o soluție e aceea de recrutare personal.

Iată și câteva sfaturi pentru soluția de recrutare personal https://talents-box.com/solutii-de-recrutare-5-sfaturi-pentru-o-recrutare-eficienta/

Recrutare personal – când se dovedește a fi utilă?

Într-o companie, variabilele prin care este necesară o recrutare de personal sunt determinate de amploarea activităților în raport cu automatizarea variatelor procese.

Obiectivele companiei pot determina la rândul lor, prin procedura SMART, dacă se vor a fi îndeplinite cu ajutorul viitorilor angajați.

Așadar, fie că vorbim de o companie mică sau mare, recrutarea se va dovedi a fi necesară în contexte de acest tip care presupune un plan intern, însoțite de sisteme de recrutare. Acestea presupun un consum de resurse, pe de-o parte, iar calitatea lor va influența eficiența, însă nu o va garanta.

Cu alte cuvinte, recrutare de personal este o soluție doar după testarea pentru o anumită perioadă de timp.

Din partea antreprenorilor, apar, în spațiul public, numeroase nemulțumiri privind angajații care pleacă la alte firme sau care nu își respectă fișa postului.

În acest caz, nu mai putem spune că soluția a rezistat în cadrul companiei, dacă oamenii în cele din urmă pleacă. Poate fi din cauza lipsei unui sistem de bonificație, ori poate fi din pricina procesului de recrutare abordat neprofesional.

Talents Box pune la dispoziție soluții de recrutare pentru candidați https://talents-box.com/candidati și deține astfel o amplă bază de date cu personal care poate fi identificat în funcție de necesitățile companiilor.

Dacă ai nevoie să te sprijinim în procesul de recrutare personal – nu ezita să ne contactezi.

Evaluare angajați – când se dovedește a fi necesară?

Recrutare personal versus Evaluare angajați

Se recomandă să fie utilizat în mod frecvent procesul de evaluare angajați. Un punct pentru orientare ar fi undeva la 1 dată pe an, însă depinde foarte mult de mediul și modul de lucru.

Pentru a asigura o forță de muncă explicită, adesea sunt necesare: mediere personal companii, coaching angajați, consiliere angajați și implicit consultanță HR companii.

Aceste tipuri de servicii au menirea de a găsi elementele diferențiatoare și a le impulsiona să lucreze împreună.

Pot apărea anumiți factori interni care afectează motivația, ori variate probleme, precum cele discriminatorii sau pur și simplu factori externi care se strecoară în cadrul companiei.

Prin aceste servicii se pot preveni situații neplăcute sau se pot rezolva după incidente, luându-se măsuri optime.

Evaluare angajați – este mai mult decât a face lucrurile să funcționeze! Este o ramură a outplacement-ului cu care angajații companiei se vor putea dezvolta în carieră. La nivel individual, angajatul poate beneficia de o strategie de carieră, înțelegându-și mai bine performanțele și realizările.

Evaluarea angajaților, în special ai celor din poziții cheie, le arată implicare și direcții prin care ei se pot evalua, eliminând din start situațiile în care managerii își roagă personalul să nu demisioneze de la firmă.

În concluzie, recrutare personal versus evaluare angajați – cum e mai bine?

Recomandat ar fi un mix:

  • – Între recrutare de personal nou, atunci când acest lucru este necesar pentru a ocupa posturile rămase disponibile sau când este vizată o extindere.
  • – O evaluare a angajaților care aspiră la o carieră de succes, arătându-li-se oportunitatea de a-și dezvolta cariera chiar în cadrul companiei.

Două procese care aparent sunt diferite, însă se pot completa pentru a obține cele mai bune rezultate, implicit de a dovedi eficiența fiecăreia.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare