Meniu Închide

Consiliere în carieră – De ce ai nevoie de ea?

consiliere în carieră
Timp de citit 2 min

Consiliere în carieră – Ce înseamnă, cum te poate ajuta și de ce ai avea nevoie de consiliere în carieră vei descoperi în acest articol!

Ce înseamnă consiliere în carieră?

Majoritatea persoanelor iau decizii aleatorii în ceea ce privește cariera. Aceste decizii aleatorii influențează o parte majoră a vieții lor.

Iar această influență poate fi una pozitivă sau una negativă, în funcție de cât de bine se potrivește un individ cu profesia pentru care a optat.

Consilierea în carieră este mult mai mult decât a decide drumul pe care să îl urmezi în carieră sau locul de muncă ideal care să îți umple contul de bani.

Consilierea în carieră este un proces pe tot parcursul vieții.

Consilierea și îndrumarea în carieră îi permite unei persoane să se înțeleagă pe sine și rolul său la locul de muncă pentru a lua decizii inspirate, atât în viață cât și în carieră.

În esență, aceasta construiește baza pentru abilitățile de luare a deciziilor de care un individ nevoie de-a lungul vieții pentru a reuși în ceea ce privește dezvoltarea sa profesională.

Cum ajută consilierea în carieră?

Consilierea în carieră ajută angajații să înțeleagă opțiunile de joburi pe care le au și cum să le urmeze.

Totodată, consilierea în carieră îi ajută pe aceștia să-și înțeleagă propriile puncte forte și puncte slabe în ceea ce privește profesia lor actuală și le permite să știe pentru ce carieră ar fi potrivite abilitățile lor.

O persoană are nevoie de consiliere în carieră pentru a găsi cel mai indicat job. Îndrumarea corectă în carieră și consilierea la momentul potrivit pot conduce către satisfacții profesionale, financiare și personale.

Potrivit sondajelor, persoanele care au parte de consiliere în carieră tind să se descurce mai bine în viață în comparație cu persoanele care nu primesc niciun gen de îndrumare profesională.

Luarea deciziilor în carieră este un proces continuu.

În fiecare etapă a vieții, un om trebuie să ia decizii în ceea ce privește dezvoltarea lui profesională, iar aceste decizii joacă un rol crucial în determinarea următoarei etape a carierei.

Optează pentru consiliere în carieră la momentul potrivit. Nu îți rata oportunitățile și alege să devii o persoană împlinită pe plan profesional. La Talents Box primești îndrumările necesare care să te ajute să evoluezi în cea mai potrivită direcție profesională. Primești consiliere în carieră de la profesioniști și ai șansa de a obține jobul care să se alinieze intereselor tale.

Mulți oameni sunt nemulțumiți de jobul lor și afirmă frecvent că vor o schimbare în carieră. Încă și mai mulți se confruntă cu stres la locul de muncă, își gestionează dificil planul profesional și sunt în căutarea unui nou serviciu. Eroarea apare când schimbarea este una haotică, iar căutarea nu are o țintă bazată pe abilitățile individului.

Cariera nu se oprește la locul de muncă, ci înseamnă o formare continuă, un proces de evoluție permanent, altfel ne-am plafona într-un punct mort.

Consilierea în carieră te va ajuta, așadar, nu doar să te angajezi pe un post „bun”, ci și să ai acel job care să îți permită dezvoltare profesională.

Talents Box este la un click distanță de ascensiunea ta în carieră. Atinge-ți obiectivele și devino cea mai bună versiune a ta profesională!

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare