Meniu Închide

Cum să comunici eficient pentru a avea o carieră de succes

Cum să comunici eficient pentru a avea o carieră de succes
Timp de citit 2 min

O carieră de succes presupune inevitabil abilități de comunicare. Fie că ești angajator sau angajat, comunicarea eficientă își va spune cuvântul în ceea ce privește ascensiunea ta.

Auzim destul de des despre comunicare că ar fi o adevărată artă și că trebuie un efort considerabil pentru a o stăpâni.

Cu toate acestea, la locul de muncă, pentru a putea relaționa corespunzător cu oamenii cu care intri în contact, este necesar să ții cont de câteva aspecte esențiale care vor duce către eficiență și reușită profesională.

Asigură-te că ești înțeles de oamenii cu care lucrezi

Asta înseamnă să comunici concret obiectivele și așteptările pe care le ai de la membrii echipei.

Dacă ceilalți nu înțeleg scopul final sau ceea ce se așteaptă de la ei, există cu siguranță un decalaj în comunicare care trebuie abordat.

Dacă se comunică în mod direct, deschis și clar, echipa va fi mult mai productivă și eficientă în îndeplinirea sarcinilor, deoarece va fi înțeles ce este necesar de la început.

Totodată trebuie acordat timp pentru întrebări și clarificări.

Acordă respect

Fie că transmiți mesaje față în față, telefonic sau în scris, respectul și tonul profesional sunt deosebit de importante pentru o comunicare eficientă.

Indiferent de presiunea timpului, de nivelul mare de muncă, de obiective sau de starea de spirit, comunicarea își va păstra respectul față de interlocutor.

Nu poate fi vorba despre o carieră de succes fără acest element esențial al comunicării la locul de muncă.

Oferă feed-back constructiv

Laudele publice sunt binevenite, dar nu și critica.

Mai mult, feedback-ul constructiv este cel mai eficient oferit față în față și, acolo unde acest lucru nu este posibil, printr-un apel video, astfel încât să fie mai personal. Admonestările verbale de față cu alți membri ai echipei nu vor conduce către o bună comunicare, ci mai degrabă spre frustrare și resentimente.

Adoptă o atitudine pozitivă

Un om pozitiv va reuși să creeze o atmosferă pozitivă în jurul său și, implicit, să genereze productivitate.

Stresul manifestat frecvent în relațiile cu ceilalți va crea un ambient psihic încărcat, ceea ce va deteriora semnificativ nu doar calitatea muncii depuse, ci și colaborarea cu colegii.

Tratează-i pe ceilalți exact așa cum îți dorești, la rândul tău, să fii tratat, indiferent de nori sau de soare.

Limbajul pentru o carieră de succes

Adică atenție la vocabular!

Este foarte important să-ți extinzi vocabularul profesional, astfel încât să poți exprima ceea ce vrei să spui în cel mai adecvat mod posibil.

Nu trebuie să fim atenți doar la ceea ce spunem, ci și la modul în care o spunem.

Atunci când o discuție se duce prea mult în sfera contradictoriului, ia-ți timpul necesar să te gândești la cel mai potrivit mod de a răspunde, mai degrabă decât să reacționezi imediat din frustrare sau furie. Totodată, tonul ridicat nu este un aspect bun la locul de muncă și, de asemenea, este extrem de inutil.

Comunicarea este necesară pentru o carieră de succes.

La Talents Box primești consilierea corespunzătoare pentru a comunica eficient atât din postura de angajator, cât și din rolul de angajat.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare