Meniu Închide

Reorientare în carieră și dezvoltare profesională

Dezvoltare profesională și Reorientare în carieră
Timp de citit 2 min

Lumea profesională devine din ce în ce mai competitivă și se schimbă constant, astfel încât dezvoltarea profesională și învățarea continuă sunt mai importante ca niciodată pentru a avea succes și a-ți atinge obiectivele care țin de avansare în ceea ce privește profesia sau de reorientare în carieră. Mai mult, numeroase domenii de activitate necesită ca oamenii să se dezvolte profesional periodic, uneori ca o condiție prealabilă pentru a-și păstra locul de muncă sau pentru a-și menține licența, desemnarea sau certificarea.

Ce se înțelege prin dezvoltare profesională?

Dezvoltarea profesională include toate tipurile de oportunități de învățare, cum ar fi diplome academice, conferințe și oportunități de învățare non-formală. Există o serie de modalități de dezvoltare profesională, inclusiv predare, sesiuni și comunități de practică, îndrumare, asistență tehnică, studii, cercetări, workshop-uri, ateliere și lista poate continua. Totodată formarea continuă a angajaților se încadrează în permanenta dezvoltare profesională care trebuie să țină pasul cu dezvoltarea întregii societăți, la modul general.

Scopul dezvoltării profesionale este de le a oferi oamenilor oportunitatea de a învăța și de a aplica noi cunoștințe și abilități care îi pot ajuta în locul de muncă actual, dar și să-și dezvolte cariera sau să se reorienteze din punct de vedere profesional. Dezvoltarea profesională se referă la construirea setului de abilități și a bazei de cunoștințe pentru un domeniu sau altul de muncă.

Cum te ajută dezvoltarea profesională în reorientarea în carieră?

Permanentele schimbări în domeniile de activitate, dorința angajaților de a câștiga mai mult din punct de vedere financiar, dar și aceea de a avansa din punct de vedere profesional sunt doar câteva exemple pentru care oamenii optează pentru reorientare în carieră. Deși gândul încolțește în mintea multora, pasul nu este făcut tot de atâtea persoane care au această pornire. Siguranța jobului prezent, rutina, obișnuințele, vorba veche care ne amintește că „rău cu rău, dar mai rău e fără rău” ne trag adesea înapoi de la a face un pas către necunoscut, de a îmbrățișa schimbarea.

Iar dezvoltarea profesională joacă aici un rol important. E lesne de înțeles că indivizii care aleg să se dezvolte profesional sunt mult mai obișnuiți cu evoluția, cu noul, cu schimbarea. Aceștia nu se vor teme de o reorientare în carieră pentru că știu că pot să se dezvolte într-un domeniu sau altul, își cunosc capacitățile și abilitățile.

Dezvoltarea profesională poate deschide ușa către schimbări viitoare în carieră. Pentru aceia care doresc să facă o schimbare completă a carierei sau să avanseze în industria în care deja activează, noile abilități dobândite prin formarea de dezvoltare profesională ar putea fi esențiale pentru a deschide noi uși în domeniul lor sau pentru a trece la o nouă industrie.

Nu există o modalitate universală „corectă” de a planifica creșterea și dezvoltarea carierei. Dar pentru a găsi cele mai bune oportunități de dezvoltare profesională pentru tine, trebuie să începi cu obiectivele tale de carieră. Odată ce îți cunoști aceste obiective, este mult mai ușor să cauți și să profiți de acele oportunități de dezvoltare profesională care îți sunt potrivite.

La Talents Box primești consiliere personalizată pentru reorientare în carieră și ajutorul necesar pentru a te dezvolta profesional în direcția aleasă de tine. Totodată vei primi soluțiile necesitate pentru evoluția carierei tale. Suntem la un click distanță de succesul tău din punct de vedere profesional.

Articole similare