Meniu Închide

Tu ce plan de carieră ai?

Tu ce plan de carieră ai
Timp de citit 2 min

În prezentul zilelor noastre, când piața muncii aduce cu sine schimbări majore și necesități diverse și mobile, dorința de a avea o carieră de succes se află în conexiune cu realizarea unui plan de carieră, pentru a putea fi îndeplinită. De acest plan, întocmit în mod detaliat și adaptat atât nevoilor cât și abilităților de care se dispune, depinde viitorul parcurs profesional al unui individ.

Ce este un plan de carieră?

Un plan de carieră listează obiectivele de carieră pe termen scurt, mediu și lung precum și acțiunile pe care le poți întreprinde pentru a le atinge. Un plan de carieră întocmit corespunzător te poate ajuta să iei cele mai bune decizii cu privire la cursurile ce trebuie urmate și să identifici activitățile, studiile, practica necesară și stagiile care te vor face un candidat puternic pentru un loc de muncă.

Pentru a întocmi un plan de carieră este necesar să:

– știi cum abilitățile, talentele, valorile și interesele tale se traduc în posibile locuri de muncă sau cariere.

– îți corelezi abilitățile, cunoștințele, capacitățile cu joburi sau cariere existente.

– îți potrivești obiectivele de carieră cu nevoile tale financiare și educaționale.

Dezvoltarea și actualizarea continuă a unui plan de carieră reprezintă cheia pentru atingerea obiectivelor profesionale și pentru activarea în domeniul dorit. Planul de carieră te va ajuta să găsești direcția oportună, dar și să o urmezi cu succes, pas cu pas, pentru a te asigura că ești implicat într-o muncă semnificativă, care îți îndeplinește scopul în ceea ce privește activitatea ta profesională.

Probabil, cel mai mare avantaj al unui plan de carieră este acela de a ne pune în mișcare deoarece enumeră atât obiectivele profesionale, cât și pașii pentru a le atinge. Planul este cel care face ordine în haos și hazard ajutând la luarea deciziilor inteligente.

Pași esențiali în realizarea planului de carieră

1. Documentarea cu privire la opțiunile de carieră existente în prezent

Vei afla astfel că ai mai multe posibilități, dar și ceea ce se cere – atribute, abilități, cerințe, specializări.

2. Discută cu oameni abilitați despre opțiunile de carieră

Asta presupune să întrebi oameni care lucrează în domeniile care te interesează, să cercetezi terenul în plan real și abia apoi să te decizi pentru un job sau altul.

3. Decide-ți cariera și stabilește-ți obiective

E foarte important să stabilești pas cu pas cum ajungi la cariera dorită. Recomandarea este să împarți obiectivele mari în mai multe obiective mici.

4. Construiește-ți CV-ul

Această etapă este în desfășurare și cu cât obții mai multe acreditări, cu atât CV-ul tău devine mai bun. Un CV grozav duce la interviuri și oferte.

5. Pregătește-te pentru cariera dorită

Urmează cursuri dacă este necesar, participă la stagii de practică, optează pentru studiu individual etc.

6. Identifică angajatorii și trimite CV-ul însoțit de scrisoarea de intenție.

Talents Box îți este alături în procesul de creare al planului de carieră eficient care să genereze împlinirea obiectivelor tale. Cel mai important aspect al unui plan de carieră este acela de a fi unul realist de aceea vei avea parte de o testare vocațională și de consiliere în ceea ce privește cariera. În funcție de abilitățile identificate, vei fi ghidat pas cu pas în realizarea unui plan care să te conducă spre o carieră de succes.

Articole similare