Meniu Închide

Coaching în carieră – o soluție pentru succes profesional

Coaching în carieră - o soluție pentru succes profesional
Timp de citit 2 min

În mod regulat, faci drumuri la stomatolog pentru a preveni cariile dentare, te duci la sală pentru a te menține în formă, te hrănești corespunzător pentru a te menține sănătos, achiziționezi bunurile necesare traiului decent, te ocupi de curățenia propriei case, duci mașina în service și lista poate continua. Dar ce faci pentru cariera ta? Când vine vorba de viața profesională, o abordare proactivă este cea mai bună. A opta pentru coaching în carieră, a avea un astfel de consilier de încredere reprezintă o armă secretă a managerilor de pe tot globul, dar nu trebuie neapărat să fii într-o funcție de conducere pentru a profita de această oportunitate.

Un coach de carieră lucrează îndeaproape cu clienții de la fiecare nivel pentru a-i ajuta să obțină locurile de muncă pe care și le doresc, iar relația, de multe ori, nu se oprește aici. Mulți oameni aleg să rămână în legătură cu coach-ul lor pentru a primi sfaturi în carieră și după ce obțin jobul mult dorit. Acesta s-a dovedit a fi un activ valoros care poate stimula creșterea carierei și satisfacția în muncă.

Oricine poate beneficia de coaching-ul în carieră, fie pentru a avansa la locul de muncă prezent, fie pentru a face pasul de a se muta în altă parte. Este o investiție relativ modestă, dar care aduce satisfacții profesionale majore.

Cum te ajută coaching-ul în carieră

Cu ajutorul unui coach specializat vei reuși să:

 • Îți dezvolți relațiile profesionale actuale și de asemenea să contactezi oameni noi
 • Creezi o scrisoare de intenție care să fie citită și luată în seamă de angajatori
 • Creezi strategii prin care să obții rezultatele dorite
 • Obții întâlniri cu oamenii potriviți la nivelul profesional potrivit
 • Profiți de puterea LinkedIn, cel mai influent site de rețea din lume și să devii accesibil pentru potențialii manageri în vederea angajarii
 • Îți comunici clar și obiectiv propria valoare, în orice tip de întâlnire sau interviu de rețea
 • Comunici în scris concret, punând în evidență capacitățile și abilitățile pe care le deții
 • Setezi obiective pentru cariera ta și, implicit, să planifici detaliat atingerea lor
 • Te autoevaluezi cu obiectivitate în ceea ce privește experiența pe care o deții în raport cu interesele profesionale
 • Dezvolți o campanie personală de marketing
 • Desfășori cercetări preliminare pe industrii și companii
 • Negociezi salariul și oferta de muncă
 • Îmbunătățești propunerea profesională, în mod specific, pentru fiecare interviu în parte

Când vine vorba de căutarea unui loc de muncă, uneori chiar în momente critice, în timp, poate face o diferență reală în traiectoria carierei tale. Fiecare coach își personalizează abordarea în funcție de istoricul tău de lucru, obiectivele tale personale și orice obstacol cu care te confrunți în ceea ce privește cariera. De la absolvenți de facultate la directori experimentați, coaching-ul în carieră poate oferi îndrumările necesare și poate facilita cu succes obținerea jobului potrivit, ascensiunea profesională, evoluția constantă, dobândirea de experiență și lista poate continua.

Talents Box oferă servicii de coaching în carieră indiferent de nivelul profesional. Cu ajutorul unui coach certificat te vei pregăti eficient pentru o carieră de succes, în funcție de obiectivele tale. Profesionalismul și experiența fac o diferență considerabilă în evoluția ta prezentă și viitoare.

Îți recomandăm cartea Cum atingi succesul prin comunicare – o carte ideală pentru orice antreprenor sau profesionist care dorește să descopere cum să comunice eficient!

Articole similare