Meniu Închide

Să furnizăm sau nu informații sensibile către angajatori?

Să furnizăm sau nu informații sensibile către angajatori?
Timp de citit < 1 minut

Este indicat să informăm angajatorii despre candidații care se tratează pentru episoade anxioase sau depresive?

Talents Box invită recruiterii din companii, hiring managerii și angajatorii din #România să dezbată pe acest subiect!

Răspundeți la sondaj!

„Am fost destul de afectată de povestea jurnalistei #IuliaMarin și n-am putut să nu mă gândesc, din perspectiva recruterului sau al consilierului în carieră, dacă este sau nu etic să fie furnizate informații despre sănătatea candidaților către angajatori!” – Luiza Simion, Talents Box

Voi considerați că este bine să anunțăm angajatorul despre situații de acest fel menționate de candidați în timpul interviurilor sau ale sesiunilor de consiliere? Oare suntem pregătiți să primim aceste informații fără să influențeze în vreun fel angajarea?

„Mărturisesc că am avut câteva situații de acest fel de-a lungul carierei mele. A trebuit să decid dacă omit sau nu să înștiințez angajatorii despre informații mai sensibile. Am ales să gândesc în beneficiul angajatului, indiferent de ce decizie a fost necesară, întocmai să nu aibă de suferit sau să nu devină un stigmat care să-i influențeze negativ parcursul profesional! Sunt curioasă cum procedează colegii din breasla #HR și ce au făcut în asemenea momente!” – L.S.

Vă așteptăm să ne împărtășiți și voi experiențele pe Facebook, Linkedin sau în secțiunea de contact!

Articole similare