Meniu Închide

Soluții de recrutare – 5 sfaturi pentru o recrutare eficientă

Soluții de recrutare
Timp de citit 2 min

Soluții de recrutare – iată 5 sfaturi pentru o recrutare eficientă a personalului potrivit și pregătit pentru compania ta

Înțelegerea procesului de recrutare este o abilitate necesară pentru orice manager de succes.

La urma urmei, costul unui angajat nepotrivit poate fi semnificativ, nu numai în ceea ce privește timpul și banii cheltuiți în căutarea unui candidat potrivit, ci și prin afectarea negativă a echipei.

Recrutarea poate părea simplă, dar poate deveni rapid complicată – mai ales când se iau în considerare variabilele unice pentru fiecare situație de angajare.

Candidații cu înaltă calificare, cu multă experiență, de exemplu, sunt adesea solicitați, indiferent de climatul economic.

Angajarea oamenilor potriviți necesită mai mult decât plasarea unor postări de locuri de muncă pe platforme de profil sau în social media.

Găsirea și angajarea acestor oameni potriviți pentru o companie cere o pregătire anterioară, o execuție amănunțită și o înțelegere clară a obiectivelor de angajare.

Dacă luăm în calcul o companie care nu are un recrutor dedicat sau un departament de HR, recrutarea poate fi deosebit de dificilă.

În plus, procesul de recrutare s-a schimbat foarte mult în ultimul deceniu, iar vechile metode de angajare s-ar putea să nu mai fie la fel de eficiente.

Și atunci apare necesitatea unor soluții de recrutare care să funcționeze. Iată câțiva pași care te vor ajuta în selectarea candidaților pentru compania ta:

Soluții de recrutare

Acordă atenție maximă interviului de angajare

Interviul de angajare este partea cea mai revelatoare a procesului de angajare și, de asemenea, cea mai dificilă. Trebuie să faci în așa fel încât interviul fiecărei persoane să conteze.

Este nevoie de o listă cu întrebări serioase, standardizate, asta ca să poți compara în mod corespunzător candidații la locurile de muncă.

Folosește aceleași standarde pentru fiecare candidat

Analizează candidații după aceleași criterii.

Este esențial să elaborezi o strategie pentru a evalua corect toți candidații, dar elimină orice prejudecăți din procesul de recrutare prin menținerea tuturor candidaților la același set de standarde.

Utilizează social media

Recrutarea pe rețelele sociale devine o strategie din ce în ce mai populară.

Companiile utilizează rețelele sociale pentru a găsi talente, pentru a-și face publicitate la locurile de muncă și a pentru a comunica cu potențialii angajați.

Folosește recomandările angajaților actuali

Nimeni nu îți cunoaște organizația mai bine decât angajații pe care deja îi ai. Folosește această resursă umană atunci când devin disponibile noi locuri de muncă. Încurajează-ți forța de muncă să recomande candidați de calitate cu un program de recomandare care oferă bonusuri și stimulente.

Optează pentru anunțuri convingătoare

Anunțurile de locuri de muncă sunt adesea o oportunitate de a face o primă impresie pozitivă candidaților.

Este necesar ca în crearea unui astfel de anunț să se depună suficient efort pentru ca acesta să fie detaliat, dar și clar, captivant, convingător pentru ca un om să aplice pentru jobul respectiv.

De la a ști ce să cauți la următoarea angajare până la recunoașterea acelor calități atunci când le vezi în candidații intervievați, resursele noastre te pot ajuta să te simți capabil și încrezător pe parcursul procesului de recrutare a angajaților.

Talents Box îți oferă acele soluții de recrutare de care ai nevoie pentru ca afacerea ta să se dezvolte permanent prin oamenii potriviți care să asigure progresul.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare