Meniu Închide

Importanța obiectivelor în cariere de succes

Importanța obiectivelor în cariere de succes
Timp de citit 2 min

Cariere de succes – Auzim sau citim tot mai des despre cât de vital este să ne stabilim obiective clare, indiferent de scopul pe care îl avem.

Atunci când vine vorba despre cariere de succes, iarăși ne „lovim” de aceste obiective. Ei bine, imaginează-ți că succesul în carieră reprezintă un scop (indiferent prin ce se traduce acest succes pentru fiecare). De ce ai avea nevoie să îți stabilești obiective?

Iată care este importanța obiectivelor în cariere de succes și de ar trebui să le stabilim de la bun început dacă ne propunem să obținem succesul.

Te ajută să îți menții motivația

Da, fie că vorbim de cariere de succes, fie că vorbim despre viața personală, motivația joacă un rol crucial în orice tip de evoluție/dezvoltare/ascensiune.

Dacă îți pierzi motivația, ai cele mai mare șanse să te plafonezi, să „stai pe loc” sau, mai rău, să înregistrezi un regres.

Stabilirea unor obiective de carieră te ajută să îți menții motivația prin simplul fapt că știi deja pașii pe care trebuie să-i urmezi, țintele pe care trebuie să le atingi pentru îndeplinirea scopului tău.

Îți menține concentrarea

Una e să acționezi haotic (în acest caz, concentrarea se „duce” rapid) și alta e să îți direcționezi focusarea către obiective mai mici (în această situație, este un fapt demonstrat, concentrarea este canalizată pe etapă și pe rezultat).

Împărțirea scopului în obiective contribuie la canalizarea corespunzătoare a energiei și astfel avansezi pas cu pas către atingerea țintei finale.

Contribuie la măsurarea propriului progres în direcția dorită

Trebuie să verificăm dacă ne mergem pe drumul dorit, nu?

Atingerea obiectivelor, proporțiile în care sunt atinse aceste obiective, gradul lor de îndeplinire – toate vorbesc de la sine și indică fără dubii nivelul progresului.

Totodată, un progres semnificativ reprezintă un factor important pentru stima de sine, încurajând evoluția în obținerea unei cariere de succes. Se recomandă măsurarea frecventă a progresului înregistrat.

Obiectivele întrețin perseverența în cariere de succes

Unde nu e perseverență… nu prea are cum să vină în vizită succesul, cu atât mai puțin să rămână. Obiectivele pe termen scurt întrețin perseverența și determinarea.

Una e să îți propui să devii doctor universitar dintr-o dată și cu totul altceva să o iei „pe bucățele” cum s-ar zice în termeni populari.

O carieră de succes poate părea un scop covârșitor care presupune un efort amplu ceea ce conduce către tergiversare. Obiectivele însă sunt mult mai ușor de atins, iar perseverența se menține activă.

A lucra fără obiective este ca și cum ai trage cu o armă de foc fără însă a avea o țintă, o destinație.

Și atunci, asemenea glonțului irosit, energia e pierdută… pentru nimic.

Acele cariere de succes despre care avem ocazia să citim nu sunt mituri – ele există, iar oamenii care le-au obținut au fost aceia care și-au păstrat permanent motivația și perseverența, dar care, în același timp, au acționat inteligent, au apelat la nevoie la persoane abilitate în a-i ajuta, și-au stabilit obiective de la început și le-au urmat cu determinare.

Talents Box – Cariere de succes

Talents Box vine în ajutorul celor care își propun să obțină cariere de succes. Consiliere, strategii, stabilirea obiectivelor și urmărirea lor sunt aspecte importante unde se necesită profesionalism. Specialiștii de la Talents Box promit în acest sens soluții personalizate pentru fiecare candidat care-și dorește succesul în domeniul profesional.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare