Meniu Închide

Soluții de recrutare – primul pas către succesul organizațional

Soluții de recrutare - primul pas către succesul organizațional
Timp de citit 2 min

Deși există anumiți pași comuni în procesul de recrutare a angajaților, dacă ne referim la soluții de recrutare, acestea sunt diferite de la o organizație la alta.

Pentru a găsi candidatul ideal este necesară o gândire outside the box, dar și o documentare temeinică, precum și o strategie personalizată.

Fie că ne referim la recrutare internă sau externă, acest proces este primul pas în construirea capitalului uman al unei organizații.

Când ne uităm la cât de mare sau de succes este o companie, adesea uităm de oamenii din spatele creșterii organizației respective.

Cifrele mari captează atenția și sunt demne de admirație, dar nimic nu ar fi posibil fără personalul companiei. Și totul se reduce la recrutarea persoanelor potrivite ale căror obiective se aliniază cu cele ale companiei și a oamenilor care vor lucra suficient de mult și eficient pentru a se asigura că organizația din care fac parte are succes.

Dacă unul dintre candidați, care devine angajat, se va dovedi a fi un activ sau o datorie pentru o companie, depinde de cât de amănunțit este procesul de recrutare.

Ce este recrutarea?

Recrutarea angajaților este activitatea de identificare și solicitare de persoane – fie din interiorul, fie din afara unei organizații – pentru a ocupa locurile de muncă vacante.

Recrutarea reprezintă o strategie importantă de afaceri care presupune angajarea candidatului corect pentru un post vacant. Odată angajat, acesta devine o parte a forței de muncă și a afacerii respective.

Recrutarea nu depinde de o singură persoană, ci există o echipă care supraveghează și coordonează procesul de angajare.

Echipa de recrutare desfășoară activități de analiză a postului vacant, împreună cu o parte a personalului de planificare, cu scopul de a înțelege în cele mai mici detalii  toate cerințele necesare pentru job, înainte de a începe procesul de recrutare.

Capabilitățile, aptitudinile și atitudinile angajaților formează baza forței de muncă a organizației, asigurând astfel succesul afacerii. Cunoscând acestea, recrutorii se asigură că  sunt angajați oamenii potriviți.

Soluții de recrutare potrivite pentru orice companie

Recrutarea nu este chiar o activitate care se desfășoară lejer, din contră, putem spune că este un proces lung, consumator de timp, care poate fi și de-a dreptul extenuant, mai ales când există o mulțime de date care trebuie verificate.

Nu este deloc surprinzător faptul că, atunci când se află în etapele inițiale de dezvoltare organizațională, multe companii optează pentru externalizarea procesului de recrutare, către alte firme care oferă candidații potriviți pentru jobul/joburile vacant(e).

În acest fel, organizațiile tind să economisească mult timp și bani, concentrându-se doar pe afacerea lor și pe cerințele acesteia, dar având în același timp parte de angajații ideali.

Talents Box oferă cele mai bune soluții de recrutare, adaptate fiecărei companii în parte, ținând cont de toate premisele acestui proces într-o manieră personalizată care să corespundă necesităților oricărui tip de organizație.

Să nu uităm că găsirea celor mai buni oameni posibili care se pot integra în cultura organizațională și pot contribui la dezvoltarea companiei este deopotrivă o provocare și o oportunitate.

Odată găsiți, păstrarea acestor angajați vine de la sine dacă lucrurile sunt făcute corect.

Asistența și consultanța de specialitate au un rol esențial în recrutarea cu succes a angajaților, iar în lipsa unor angajați talentați și responsabili, obiectivele nu pot fi îndeplinite nici pe termen scurt și, cu atât mai puțin, pe termen lung.

Articole similare