Meniu Închide

3 cărți pentru reorientare în carieră

cărți reorientare carieră
Timp de citit 2 min

Cărți reorientare carieră – O reorientare în carieră reprezintă adesea una dintre cele mai dificile decizii.

Cei mai mulți oameni obișnuiesc să amâne momentul hotărârii și să se plafoneze în jobul actual, în ceea ce consideră că pot face în modul „mecanic”.

Cu toate acestea, există modalități de motivare intrinsecă la îndemâna oricui, iar cărțile pentru dezvoltare personală și profesională reprezintă o astfel de metodă eficace atunci când obișnuiești să tergiversezi lucrurile sau pur și simplu nu știi de unde să începi ori ce job ar fi ideal pentru tine.

Iată 3 cărți pentru reorientare în carieră care îți pot facilita „întâlnirea” cu cel mai potrivit loc de muncă pentru persoana ta.

A Job to Love: A Practical Guide to Finding Fulfilling Work by Better Understanding Yourself – The School of Life

Autocunoașterea este deosebit de importantă dacă simți că ai nevoie de o reorientare în carieră, dar nu ești 100% sigur încotro să te îndrepți.

Cartea de față te ajută în primul rând să îți cunoști capacitățile, în timp ce îți conștientizezi aspirațiile pentru a te putea orienta spre jobul potrivit pentru tine – unul care să îți ofere satisfacțiile dorite, atât din punct de vedere profesional, cât și financiar și emoțional, așa cum spune și titlul, un loc de muncă pe care să îl iubești.

Construită sub formă de ghid, vei fi îndrumat, pagină cu pagină, spre descoperirea propriilor talente și abilități, în timp ce vei afla și cum să-ți dezvolți acele aptitudini necesare pentru un job pe care ți-l poți dori.

Do What You Are: Discover the Perfect Career for You Through the Secrets of Personality Type – Paul D. Tieger

Să îți găsești cariera potrivită nu e chiar atât de lejer cum s-ar crede. În primul rând trebuie să știi foarte bine ce vrei, ce îți place, ce poți face. Trebuie stabilită o traiectorie clară și, bineînțeles, e necesară perseverența.

Odată cu suișurile și coborâșurile economiei globale, apariția noilor tehnologii, migrarea către munca și studiile online, precum și ascensiunea comunicațiilor mobile, oamenii își doresc și ei o schimbare, iar jobul care ieri era ok, azi nu mai e atât de plăcut din multe puncte de vedere.

Această carte este considerată a fi un bestseller care a ajutat mai mult de un milion de oameni să se reorienteze în carieră și să obțină rezultatele dorite în cel mai scurt timp.

Why Has Nobody Told Me This Before? – Dr. Julie Smith

Majoritatea persoanelor care au citit această carte o consideră o mină de aur în evoluția proprie.

Bazându-se pe anii de experiență ca psiholog clinician, Dr. Julie Smith împărtășește cu cititorii săi acele abilități de care un om are nevoie pentru a trece cu succes prin suișurile și coborâșurile vieții.

În interiorul acestui volum vei găsi sfaturi utile, dar și exerciții prin care vei învăța să gestionezi cu măiestrie perioadele de anxietate, stresul și ascensiunea profesională.

Totodată vei afla cum să-ți construiești încrederea în forțele proprii, dar și cum să o folosești pentru a avansa în carieră.

Mai mult, vei reuși să câștigi bătălia cu momentele în care motivația pare să absenteze din viața ta.

Când vorbim despre reorientare în carieră, cărțile pot fi de un real ajutor, dar la fel de importantă este consilierea profesională.

Talents Box este la un click distanță pentru a te ajuta în acest sens și pentru a-ți facilita contactul cu cele mai potrivite companii, în funcție de abilitățile și dorințele tale.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare