Meniu Închide

Programul Consiliere în carieră pentru angajaţi

Programul Consiliere în carieră pentru angajaţi
Timp de citit 2 min

Programul Consiliere în carieră pentru angajaţi – Concluzie și feedback după ce au fost consiliați peste 500 angajați! Am încheiat recent un an din Programul de Consiliere în carieră pentru angajaţi, proiect finanţat din Fonduri Europene. Proiect, cu rezultate bune, dar și cu provocările inerente acestui tip de proiecte.

Concluzia la care am ajuns până acum după peste 500 de angajaţi consiliaţi, venind din diverse companii, diverse domenii de activitate, regiuni geografice sau aflaţi în diferite etape de dezvoltare socio-profesională, este că angajaţii, au ieşit din pandemie cu deficit enorm de încredere în forţele lor, în primul rând, în abilităţile și competențele lor de bază și în al doilea rând, cu o lipsa de încredere în mediul profesional, companii, instituţii etc. și prin extensie cu lipsa de încredere în colaboratori, colegi, şefi etc.

Întrebarea cheie – consiliere în carieră pentru angajați

Nu pot să nu-mi pun întrebarea: în ce măsură soluţiile de formare și de dezvoltare de competențe sau de coaching post Covid şi-au atins scopul?

Consilierea în carieră pentru angajaţi are, fără doar și poate, beneficii evidente pentru angajaţi și pentru creşterea gradului de awareness și de empowerment al acestora față de angajatori.

Menţionez în continuare câteva din cele care s-au regăsit în feedback-ul oferit de angajaţii și angajatorii din proiect:

  • Angajaţii sunt mai satisfăcuţi de rolul și de sarcinile lor în cadrul organizaţiei,
  • Angajaţii îşi conştientizează mai bine calităţile, abilităţile și competențele
  • Angajaţii îşi identifică cu uşurinţă punctele „de îmbunătăţit” și sunt dispuşi să ia măsuri pentru ameliorarea acestora
  • Crește încrederea și stima de sine,
  • Pot realiza și urma un plan de carieră pe termen lung.
  • Sunt semne care arată îmbunătăţirea eficienței la locul de muncă
  • Mediu de lucru armonios, lipsit de ostilitate

Dar, consilierea în carieră de una singură nu poate soluţiona toate situaţiile de sănătate a angajaţilor și de sănătate organizaţională până la urmă.

Sunt necesare programe susţinute de coaching, de psiho-consiliere, de formare și dezvoltare de competențe și monitorizare a tuturor factorilor care pot influența în bine mediul profesional, satisfacţia și performanța la locul de muncă.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare