Meniu Închide

Pregatirea pentru interviul fata in fata

Feedback-uri post interviu de la candidați
Timp de citit 3 min

Pregatirea pentru interviul fata in fata

„Am fost extrem de emotionata! Este primul meu interviu desfasurat fizic dupa 3 ani…”

“Nu a fost greu dar m-am cam balbait, am avut trac la inceput, daca era pe Teams nu aveam probleme…”

“….interviurile online sunt mai usor de trecut parca simt ca am scutul ecranului…”

Din postura de candidat

Primesc din ce in ce mai des astfel de feedback-uri post interviu de la candidatii mei, cei mai multi dintre ei cu experienta vasta in domeniul lor si cu experienta de management si coordonare de echipe.

Ce nu realizam noi cand suntem in postura de candidat este ca trecem printr-o schimbare de paradigma importanta de la pandemie incoace.

Ne-am adaptat chiar foarte bine la mediul online, lucram eficient de cele mai multe ori cand suntem in fata laptop-ului acasa, putem sustine prezentari foarte bune sau chiar ne putem coordona echipele fara probleme de la distanta.

Ne-am adaptat atat de bine incat nu prea vedem reversal medaliei.

Pierdem din vedere un detaliu esential, ne pierdem din calitatea de a ne autoanaliza in mod corect si transparent , de a ne cunoaste cinstit nevoile, de a comunica firesc cu privire la ce ne dorim pentru noi cu adevarat.

Nu doresc sa fac aici un studiu pro si contra, o apologie a avantajelor si dezavantajelor muncii de la birou sau de acasa, s-au scris si se mai scriu articole despre acest subiect si, oricum, totul tine de perspectiva si de etapa vietii profesionale si/sau personale in care te aflii.

Necesitatea unei pregătiri mai bune

Ceea ce vreau eu insa sa susprind, este un semnal de alarma din perspectiva Recruiter-ului dar si al Consilierului in cariera cu privire la necesitatea unei pregatiri mai bune, temeinice, inclusiv din punct de vedere psiho-emotional atunci cand ne prezentam la un interviu fata in fata.

Atunci cand nu mai avem”scutul ecranului” ramanem doar noi, cu trairile noastre , cu temerile noastre, cu perceptiile noastre, cu obiectivele sau realizarile noastre .

Faptul ca venim cu un background educational excelent, faptul ca venim cu o experienta de exceptie in multinationale de top, ca avem foarte bune abilitati persoane sau competente tehnice pentru un viitor job, nu sunt suficiente pentru a ne garanta reusita interviului.

Peste 70% dintre interviurile pentru seniori si manageri se desfasoara macar partial daca nu chiar in intregime tot fata in fata.

Si atunci, cu atat mai mult necesitatea unei analize a propriilor stari si emotii care pot “lucra” impotriva noastra in cadrul unui interviu.

Daca suntem absolut transparenti fata de noi, actionam organizat si facem o pregatire5, o simulare de interviu, cateva sesiuni de coaching sau de consiliere ne vor ajuta foarte mult sa fim bine cu noi , cu ceea ce suntem si cu ceea ce transmitem la un interviu!

Pregătirea candidaților pentru susținerea interviului

Atunci cand sunt intrebata, daca imi pregatesc candidatii pentru sustinerea interviului la client, raspunsul meu transparent este: Da, o fac!

Nu vad de ce nu as recunoaste asta, nu este nimic gresit in a-mi pregati candidatii pentru a fi cea mai buna versiune a lor atrunci cand isi doresc cu ardoare un anumit job sau o anumita companie.

Noi toti avem nevoie de acest moment de setare sau resetare pentru o noua aventura profesionala si daca o facem avand coach-ul potrivit, ne pot creste semnificativ sansele gasirii unui job bun!

Atunci cand imi intreb candidatii daca au nevoie de mine pentru pregatirea etapelor de interviu de la client, cei mai multi, raspund: Nu!

Evitand sa recunoasca ca au o astfel de nevoie, se simt chiar jigniti ca indraznesc sa le pun o astfel de intrebare!

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare