Meniu Închide

Cum prezinți în interviul de angajare așteptările salariale

interviul de angajare
Timp de citit 3 min

Interviul de angajare generează, de cele mai multe ori, emoții și cei mai mulți candidați se pregătesc temeinic pentru el. Dacă în cele din urmă interviul este un succes, îndeplinești calificările necesare și te-ai prezentat fără probleme și cu încredere, simți că ai o șansă reală să obții jobul pentru care ai candidat.

Cu toate acestea apare și acea întrebare incomodă: „Ce salariu vă așteptați să primiți?”.

Lumea se dezintegrează pentru că se ivește dilema: Dacă zic suma x o fi prea mult și mă supraestimez? Dacă zic suma y o fi prea puțin și demonstrez că nu-mi cunosc valoarea?

Mai mult, dacă aspectul financiar joacă un rol important pentru tine, atunci nu ar fi convenabil să te trezești angajat cu un salariu nesatisfăcător, nu?

Ce e de făcut în aceste situații? Cum prezinți în interviul de angajare așteptările salariale?

Vestea bună este că atunci când discuți despre așteptări salariale, în timpul procesului de angajare, există strategii pentru a oferi cifre care vor fi corecte pentru tine și, de asemenea, pentru bugetului angajatorului.

Timpul, tactul și cercetarea sunt cheia succesului atunci când discuți despre bani cu un potențial angajator. Iată ce ai de făcut!

Cercetarea tendințelor salariale

Indiferent de tipul de post pe care îl cauți sau la ce nivel, interviul de angajare este oportunitatea ta de a convinge că ești într-adevăr bun și că meriți un salariu motivant.

La sfârșitul interviului, potențialul angajator trebuie să se gândească: „Acesta este omul potrivit, pe care vreau să-l angajez. Acum, cum îl pot face să se alăture echipei noastre?”. Pentru a pregăti răspunsul adecvat în ceea ce privește salariul dorit, e necesar să îți faci temele. Ai internetul la îndemână în acest sens pentru a cerceta piața și tendințele salariale pentru orice job.

Nu folosi o sumă fixă, ci mai degrabă un interval

Ce înseamnă asta?

În loc să zici: „Mă gândeam că 2000 de euro e suma compensatorie corectă în cadrul acestui job”, optează pentru variabilitate: „Din câte știu eu, salariul pentru un astfel de job e undeva între 1500-2500 de euro.”

Deși suma fixă te poate face să te simți mai confortabil, opțiunea pentru un interval va arăta că ești conștient de piață, fără însă a „bate în cuie”.

Nu aborda subiectul banilor de la început

Abordarea prea devreme a subiectului banilor, de către tine, ca posibil viitor angajat, trimite mesajul că ești mai interesat de salariu decât de poziție.

De asemenea, dacă angajatorul nu îți adresează o întrebare cu privire la cerințele tale salariale, în timpul interviului, amintește-ți că spre final și tu îi poți pune întrebări.

Dacă aspectul salarial este unul foarte important pentru tine, acela este momentul oportun pentru a-l aduce în discuție.

Evită întrebarea în mod elegant

Dacă această întrebare chiar ți se pare deranjantă și nu dorești să dai un răspuns pentru care nu ești încă pregătit, o poți evita cu tact și diplomație.

Indiferent dacă întrebarea despre așteptările salariale apare în timpul unei verificări telefonice sau la începutul interviului cu angajatorul, poți spune: „Aș dori să aflu mai multe despre postul pentru care aplic, despre responsabilități și echipă înainte de a discuta despre bani.”

Livrat cu politețe, acest răspuns va demonstra că prioritatea ta este să știi dacă jobul respectiv este într-adevăr ceea ce cauți – răspuns pe care fiecare angajator îl va respecta.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare