Meniu Închide

Cum să justifici la interviu că-ți schimbi job-ul în mai puțin de 1 an

Cum să justifici la interviu că-ți schimbi job-ul în mai puțin de 1 an
Timp de citit 3 min

Cum să justifici la interviu că-ți schimbi job-ul actual la mai puțin de 1 an de la angajare? De regulă, persoanelor cu vechime în câmpul muncii, aparent, le este mai ușor să-și dovedească seriozitatea privind un nou loc de muncă.

Totuși, celor care sunt la al doilea sau la al treilea loc de muncă și care nu dispun nici de prea multă vechime / experiență, inevitabil apare întrebarea „De ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă?”.

Îndeosebi când din CV reiese faptul că la ultimul sau actualul loc de muncă au trecut doar vreo 8 luni.

Unii intervievați ar putea interpreta această întrebare ca fiind mult prea personală și irelevantă, pe când alții ar răspunde cu lejeritate și detaliat despre cât de urât s-a comportat șeful cu angajații.

Între cele două situații aflate la poli opuși există un răspuns care poate ajuta interviul să devină un real succes.

Secretul este să arăți cu sinceritate că, deși nu mai ai de gând să rămâi la actualul loc de muncă, ești totuși o persoană conștiincioasă și serioasă în ceea ce privește timpul tău profesional.

Timpul tău profesional este parte din viața ta și, chiar dacă în prezent ai nevoie de câteva schimbări pe diferite planuri, profesionalul îți susține viitorul.

Cum să justifici la interviu că-ți schimbi job-ul în mai puțin de 1 an

Și, înțelegând asta, adesea justificarea devine mult mai simplu de prezentat intervievatorului care, nu uita, este și el un om și poate înțelege o mulțime de situații.

Cu atât mai mult cu cât zilnic, acesta are parte de multe interviuri, așadar cunoaște mulți oameni.

Spune adevărul la interviu, dar cizelează-l!

În cazul în care locul precedent de muncă te dezavantajează și simți anumite limite în dezvoltarea ta personală și profesională, nu trebuie să critici compania respectivă, nici să o bârfești, ci doar să comunici faptul că ai ca obiectiv evoluția ta și simți că noua companie, unde ți-ai depus candidatura, îți poate oferi această șansă.

Poți detalia felul în care simți că vei evolua, dar nu plictisi și nu îți arăta interesul financiar ca fiind “sursa” dezvoltării.

Dezvoltarea profesională nu se reflectă doar în bani, ci în noi skill-uri, noi experiențe etc.

Mai există situații în care, pe plan personal, apar schimbări neprevăzute.

O problemă medicală care nu mai este compatibilă cu vechiul loc de muncă, dar ești apt în continuare pentru alte joburi, așadar nu te încurcă pe viitor, ori necesitatea de a te muta într-o nouă locuință, astfel că naveta începea să îți genereze fie oboseală, fie o scădere a productivității.

Sau pur și simplu a apărut un copil în viața ta și programul de muncă îți este mult mai compatibil pentru necesitățile casnice.

Cu alte cuvinte, fiecare candidat are motivele sale, personale sau profesionale, pentru care are nevoie de o schimbare a carierei sau chiar de o reconversie profesională.

Cum să justifici la interviu că-ți schimbi job-ul în mai puțin de 1 an

Care este motivul tău pentru care-ți schimbi cariera?

Justifică-ți motivele reale și demonstrează pe scurt că acestea nu sunt un act de iresponsabilitate, ci o dovadă onestă că dorești să rămâi integru.

Dacă ești o persoană care are câteva hobby-uri, abilități sau experiență pe care la vechiul loc de muncă nu ai avut ocazia să le valorifici, iar / sau timp de un an ai mai făcut și câteva cursuri și dorești să pui în practică aceste învățăminte – vei avea șanse să impresionezi.

Și nu uita: arată deschidere față de întrebări, explică atât cât simți că rămâi eficient în conversație și comportă-te în mod natural.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare