Meniu Închide

Ce este un plan de acțiune pentru implicarea angajaților

Ce este un plan de acțiune pentru implicarea angajaților
Timp de citit 2 min

Ce este un plan de acțiune pentru implicarea angajaților și de ce să implementezi un astfel de plan – descoperă de la specialiști HR!

Viitorul ne relevă faptul că, pe măsură ce recunosc beneficiile angajării unor oameni capabili și eficienți, companiile se îndreaptă și către o abordare a managementului oamenilor, axată pe dezvoltare și inspirată de coaching.

Dar, pe măsură ce organizațiile devin mai concentrate pe personalul angajat, ele trebuie să traducă această abordare într-un plan de acțiune eficient de implicare a angajaților.

De ce acest plan de acțiune?

Fără un plan de acțiune de implicare a angajaților, unele companii, cu rate scăzute de implicare, doar își dublează procesele de management și-așa învechite și pun mai multă presiune asupra departamentelor de conducere pentru a căuta rezultate.

Ce este un plan de acțiune pentru implicarea angajaților?

Un plan de acțiune pentru o implicare eficientă a angajaților subliniază pașii care trebuie făcuți la nivel de companie, la nivel de echipă și individual pentru a rezolva problemele identificate prin feedback-ul primit de la angajați sau pentru a stimula implicarea generală.

La urma urmei, investiția în implicarea angajaților este una care merită întotdeauna!

De exemplu, există momente în care angajații unei companii raportează aceleași probleme – cum ar fi volumul de muncă intens, lipsa de comunicare constructivă cu superiorii, o instruire și o dezvoltare deficitare – în astfel de situații este cazul să se implementeze un plan de acțiune.

Totodată, o implicare generală a angajaților în atingerea obiectivelor organizației este esențială.

Și această implicare ține de motivație, dar și de dezvoltarea și evoluția fiecărui angajat în parte, pentru postul pe care îl ocupă.

Și de această dată este necesar un plan de acțiune.

Trebuie menționat și faptul că o companie care pune oamenii pe primul loc ar trebui, de asemenea, să fie dispusă să asculte și să învețe de la personalul ei despre cum s-ar dori să arate traiectoria de carieră a fiecărui angajat.

Nu toată lumea își dorește să urmeze o cale verticală care duce la conducerea unei echipe.

Unii lucrători doresc să aprofundeze specialitățile lor ca și colaboratori individuali, iar alții ar putea dori șansa de a explora oportunități interfuncționale, trecând de la un domeniu la altul.

De ce să creezi și să implementezi un plan de acțiune pentru implicarea angajaților?

În primul rând, angajații implicați sunt mai rezistenți și productivi, au o probabilitate mult mai mică să renunțe la locul de muncă și au mai puține învoiri de la locul de muncă.

Experiența angajaților se îmbunătățește semnificativ și totodată are rol în ridicarea moralului acestora deoarece luarea măsurilor pe baza rezultatelor discuțiilor / sondajelor / observațiilor le arată angajaților că feedback-ul lor contează și se previne astfel dezamăgirea și demotivarea.

Un plan de acțiune pentru implicarea angajaților permite evaluarea progresului înregistrat de această inițiativă și practic arată unde și ce funcționează /nu funcționează.

Pentru a stimula implicarea fiecărui membru al echipei este nevoie nu doar de timp, ci și de creativitate pentru a stabili pașii necesari dezvoltării angajaților în direcția dorită. 

Planul de acțiune trebuie să includă repere care să ajute în monitorizarea progresului inițiativelor de implicare a angajaților.

Totodată trebuie să existe disponibilitatea de a se căuta sfaturi de la experți, oameni care au experiență în crearea de inițiative de implicare.

Talents Box reprezintă în acest sens un ajutor de nădejde, aflat la distanță de un click. Contactează-ne!

Articole similare