Meniu Închide

Menținerea angajamentului și a motivației în lucrul de la distanță

lucrul de la distanță
Timp de citit 2 min

După o perioadă marcată de pandemie, în care munca la distanță și-a spus cuvântul, iar tehnologia ne-a arătat de ce anume este capabilă, nu trebuie să ne mire că auzim tot mai des de angajați „remote”.

Nu se poate nega că peisajul corporativ arată diferit acum – iar acest lucru vine la pachet cu provocări.

Dar dacă sunt dispuși să lucreze, directorii, compartimentul de management și profesioniștii în resurse umane pot crea un mediu de lucru plăcut și confortabil, inclusiv pentru angajații care lucrează de la distanță.

Iar investiția în motivarea angajaților aduce cu siguranță și rezultate pozitive în afaceri.

Implicarea angajaților se referă la nivelul de angajament emoțional, mental și chiar fizic și de energie pe care oamenii îl au pentru rolul lor în cadrul organizației; motivația și sentimentul de apartenență joacă un rol crucial în acest sens.

Cu alte cuvinte, implicarea angajaților este cât de mult și de ce le pasă oamenilor.

Iar atunci când vine vorba despre lucru de la distanță, angajamentul oamenilor este considerabil mai mic. Cu toate acestea, nu este imposibil ca liderii să își țină conectați și implicați chiar și angajații remote.

Ce se întâmplă în lucrul de la distanță?

În cazul lucrului la distanță, poate fi dificil să se reîncerce conexiunile pe care le construim în mediile tradiționale, față în față, la locul de muncă.

Dar asta nu înseamnă că este imposibil – și acesta este unul dintre lucrurile pe care le descoperă companiile care sunt noi în joburile remote.

Momentele care ne fac să ne simțim bine la locul de muncă sunt asociate cu interacțiuni personale și feedback; suntem motivați de laude publice ale managerilor, de discuții cu colegii, de proiecte de echipă etc.

Lucrul la distanță „fură” cumva toate acestea, iar conexiunile interpersonale devin tot mai puțin organice.

Munca de la distanță poate duce la absența implicării și la izolare, dar strategiile potrivite îi pot ajuta pe angajatori să depășească acest lucru – îmbunătățind în același timp echilibrul dintre viața profesională și viața personală a angajaților.

1. Comunicarea constantă

Indiferent de metoda folosită la distanță, comunicarea joacă un rol important și menține conexiunea. Cererea de feedback este esențială în cazul angajaților remote.

Efortul de comunicare constantă ajută mult forța de muncă de la distanță. Odată ce comunicarea devine o obișnuință, oamenii devin mai confortabili oferind și primind aprecieri și feedback constructiv.

2. Claritatea obiectivelor și cunoașterea angajaților

În loc să se monitorizeze productivitatea angajaților remote, mai degrabă se recomandă comunicarea clară a obiectivelor de atins ca echipă și modul în care organizația se așteaptă să contribuie fiecare individ.

Acest lucru începe cu cunoașterea modului de integrare a angajaților de la distanță.

3. Menținerea entuziasmului prin celebrarea reușitelor

Flexibilitatea de a lucra de oriunde este aici datorită tehnologiei și deja multe companii au trecut deja la un model de lucru la distanță.

Dar chiar și cei mai introvertiți dintre noi au nevoie de o interacțiune umană.

De aceea, companiile trebuie să își adapteze culturile în consecință, promovând modalități de a sărbători reușitele și de a susține permanent o atitudine pozitivă. Pot fi folosite în acest sens, inclusiv întâlnirile video.

4. Instruirea angajaților cu privire la program și limite

Lucrul de la distanță are o mulțime de beneficii; totuși, provocările apar atunci când granițele dintre serviciu și casă sunt estompate.

Companiile care doresc să evite rate mari de epuizare ar trebui să ia în considerare să ofere angajaților instruirea necesare despre cum să stabilească limite și să încheie programul la locul de muncă, chiar dacă aceasta nu este tocmai o locație fizică.

CONTACTEAZĂ-NE: |

Articole similare